تهران هفته آینده میزبان مجمع گفتگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس

به گزارش وبلاگ سیب رایانه، مجمع گفتگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس دوشنبه و سه شنبه 16 و 17 دی ماه با هدف آنالیز آخرین تحولات منطقه خلیج فارس و ارزیابی طر ح های همکاری منطقه ای از جمله پویش صلح هرمز در تهران برگزار می گردد.

تهران هفته آینده میزبان مجمع گفتگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی وبلاگ سیب رایانه، مجمع گفتگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس هفته آینده در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار می گردد.

این نشست که از دوشنبه 16 دی ماه به مدت 2 روز در این محل برپاست، به آنالیز آخرین شرایط تحولات منطقه خلیج فارس و ارزیابی طرح های همکاری منطقه ای به ویژه پویش صلح هرمز (HOPE) که در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری ایران مطرح شد، خواهد پرداخت.

اصول و مولفه های اصلی برای ترتیبات جدید منطقه ای از دیگر مواردی است که در نشست تهران درباره آن بحث و گفتگو خواهد شد.

نشست های اصلی این مجمع شامل جلسات عمومی و میزگردهای تخصصی در روز سه شنبه 17 دی ماه از ساعت 8:30 الی 17:30 و با حضور مقامات سیاسی داخلی، مقامات ارشد منطقه، اندیشمندان، روسای موسسات مطالعاتی و متخصصان طراز اول داخلی و بین المللی برگزار خواهد شد.

لازم به ذکر است، ایرج مسجدی سفیر ایران در بغداد اخیرا در دیداری که با محمدعلی الحکیم وزیر خارجه عراق مراتب دعوت وزیر خارجه ایران از همتای عراقی برای حضور در نشست مجمع گفتگوی تهران را به وی بیان کرد.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه پیش از این درباره برگزاری این نشست گفته بود:در آینده نزدیک (سه شنبه هفته آینده) مجمع گفتگوی تهران با موضوع طرح صلح هرمز که آقای رئیس جمهور مبتکر این طرح بودند با حضور اندیشمندان و سیاستمداران کشورهای مختلف برگزار می گردد. این اجلاس فرصت خوبی است تا از نزدیک طرح صلح هرمز مورد آنالیز از سوی اندیشمندان و دیگر شرکت نمایندگان در این جلسه قرار بگیرد.

موسوی عنوان نمود: امیدواریم این طرح و این مجمع طلیعه مبارکی برای هم افزایی هر چه بیشتر بین کشورهای منطقه باشد و اگر احیانا ابهاماتی در خصوص این طرح وجود دارد در جریان این مجمع و گفتگوهایی که در آن انجام می گردد، رفع گردد.

به گزارش فارس، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران اول مهر ماه و پیش از عزیمت به نیویورک نیز درباره ابتکار صلح هرمز (Hormoz Peace Endeavor) گفت: در این طرح به دنبال همکاری دسته جمعی درون منطقه خلیج فارس برای امنیت منطقه هستیم و می خواهیم همه کشورهای منطقه در این راستا مشارکت و همکاری داشته باشند و ابعاد مختلف آن را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهیم کرد. این طرح تنها جنبه امنیتی ندارد و مسائل دیگری را هم در بر می گیرد.

رئیس جمهور با اشاره به نام ابتکار صلح هرمز به نام امید که بر گرفته از حرف اول کلمات تشکیل دهنده ابتکار صلح هرمز است(HOPE)، گفت: همه کشورهای ساحلی خلیج فارس و منطقه هرمز در آن دعوت می شوند و سازمان ملل نیز برای حضور در این طرح دعوت شده و برای تأمین و تضمین امنیت منطقه فعال خواهد شد. امیدواریم بتوانیم با این طرح به جهان اعلام کنیم که ایران به دنبال صلح بلند مدت در منطقه است.

روحانی در ادامه با تأکید بر اینکه راهکار منطقه از درون منطقه خواهد بود و کسانی که از بیرون بیایند نمی توانند برای منطقه ما صلح و آرامش بیاورند، گفت: آمریکایی ها از سال 2001 در منطقه هستند، اما هیچ وقت نتوانستند در منطقه امنیت ایجاد نمایند.

در نهایت حسن روحانی رئیس جمهوری ایران چهارشنبه سوم مهر ماه در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل طی اظهاراتی همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر می شوند به ابتکار صلح هرمز دعوت کرد و گفت: هدف ائتلاف امید ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه کلیه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح آمیز و محبت آمیز بین آنهاست. این ابتکار حوزه های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع از و به کشورهای حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در بر می گیرد.

وی اضافه کرد: ائتلاف امید بر پایه اصول مهمی همچون پایبندی به اهداف و اصول ملل متحد، احترام متقابل، منافع متقابل، صندلی برابر، گفتگو و تفاهم ، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، خدشه ناپذیری مرزهای بین المللی، حل و فصل مسالمت آمیز تمامی اختلافات و از همه مهم تر دو اصل بنیادین عدم تجاوز و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر قرار گرفته است. حضور سازمان ملل متحد برای ایجاد یک چتر بین المللی در حمایت از ائتلاف امید نیز امری لازم است. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جزئیات بیشتری از ائتلاف امید را به اطلاع کشورهای ذینفع خواهد رساند. (بیشتر بخوانید)

ظریف هم سوم مهر ماه چهارشنبه در جلسه شورای امنیت با موضوع همکاری در مبارزه با تهدیدهای تروریستی درباره این طرح گفت: جمهوری اسلامی ایران کاملاً آماده تعامل با کشورهای منطقه و سازمان ملل متحد برای گفت وگو درباره تمامی جوانب این طرح (ابتکار صلح هرمز) است.

وی در ادامه گفت: اهداف ائتلاف امید شامل این موارد هستند: ترویج همبستگی، تفاهم مشترک و روابط مسالمت آمیز و محبت آمیز بین کشورهای منطقه به منظور اطمینان از تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و همکاری در ریشه کردن تروریسم، افراطی گرایی و تنش های قومیتی.

به گزارش فارس، پس از ارائه پویش صلح هرمز توسط رئیس جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، متن کامل این طرح برای سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (قطر، امارات، عربستان، عمان، بحرین و کویت) و عراق ارسال شد.(اینجا بخوانید)

لازم به ذکر است پیش از این نیز محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پیشنهاداتی مبنی بر تشکیل مجمع گفتگوی منطقه ای و همچنین پیمان عدم تعرض با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را مطرح نموده بود.

منبع: خبرگزاری فارس

به "تهران هفته آینده میزبان مجمع گفتگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تهران هفته آینده میزبان مجمع گفتگوی تهران؛ بیست و سومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید