ساختار غذایی ایران باید تغییر کند
به گزارش وبلاگ سیب رایانه، دبیر برد تخصصی تغذیه وزارت بهداشت معتقد است: بسیاری از مشکلاتی که امروز در حوزه سلامتی به وجود آمده به دلیل به هم خوردن فرهنگ درست تغذیه در ایران است که باید فرآیند تغییر آن شروع گردد.

به گزارش وبلاگ سیب رایانه، سیدعلی کشاورز صبح امروز در نشست خبری همایش علمی و نمایشگاه ملی نقش آبزیان در سلامت اظهار کرد: بحث تغییر فرهنگ غذایی در ایران قطعا یک موضوع طولانی مدت خواهد بود و همان طور که چند دهه طول کشیده که ما امروز به این ساختار غذایی غلط برسیم، برای اصلاح این روند نیز احتمالا یک زمان 10 تا 20 ساله احتیاج خواهد بود.
به گفته وی اولین اقدام برای ایجاد این تغییر فرهنگ سازی خواهد بود و در این زمینه باید اقشار مختلف مردم و متخصصان امر تغذیه طوری با مفاهیم آشنا شوند که بتوان تغییرات لازم را اجرایی کرد.
دبیر برد تخصصی تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به افزایش میزان مصرف شکر، نمک و روغن در فرهنگ غذایی ایرانی ها شرح داد: این تغییرات که بسیاری از آن ها خطرناک است می تواند مقدمه ای برای افزایش تعداد زیادی از بیماری ها باشد. سرطان هایی مانند کبد، معده و روده و مسائل دامنه داری مانند کبدهای چرب و فشار خون و سنگ صفرا بخش هایی از نتایج این فرهنگ غلط غذایی بوده است.
کشاورز ادامه داد: دگرگونی در الگوی غذایی ما باعث شده نسل های جدید از نظر سلامت با تهدیدهای جدی روبرو باشند و از این رو باید کوشش کرد با اجرای بعضی برنامه ها فرآیند کار را تغییر داد.
به گفته وی برنامه ریزی برای افزایش مصرف آبزیان در برنامه های غذایی مردم ایران بخشی از این کوشش برای تغییر فرهنگ غذایی است که پیگیری آن در همایش پیش رو در دستور کار قرار خواهد گرفت.
همچنین در ادامه این نشست پریسا اویزی - مسئول برگزاری این همایش - نیز خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می دهد با توجه به نژاد ایرانی ها ما باید نسبت به شرایط امروزمان صلابت بیشتری می داشتیم اما مسائل تغذیه باعث شده نسل به نسل مسائل در این حوزه افزایش پیدا کند.
به گفته وی این همایش کوشش می نماید با مطلع کردن مسئولان و متخصصان عرصه تغذیه شرایط را برای تغییر در فرهنگ غذایی جامعه ایران آماده کند.
به گزارش وبلاگ سیب رایانه، براساس برنامه ریزی صورت گرفته این همایش در روزهای 31 مردادماه تا دوم شهریورماه در بوستان گفت وگوی تهران برگزار می گردد و تعدادی از مقامات دولتی و متخصصان عرصه تغذیه نیز در آن حضور خواهند داشت.
منبع: خبرگزاری ایسنا