خبرنگاران مردم دامهای نذری برای عید قربان را در کشتارگاه ذبح نمایند

به گزارش وبلاگ سیب رایانه، رشت - خبرنگاران- مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به در پیش بودن عید قربان گفت: به منظور حفظ سلامتی و ایمنی و پیشگیری از بیماری های شایع بین انسان و حیوان و کرونا، مردم دامهای نذری عید قربان را در کشتارگاه ها ذبح نمایند .

خبرنگاران مردم دامهای نذری برای عید قربان را در کشتارگاه ذبح نمایند

دکتر سهراب عاقبتی روز دوشنبه در نشست خبری در جمع رسانه های گروهی استان در رشت با بیان اینکه سال جاری شرایط خاص و ویژه ای بدلیل بیماری کوید 19 داریم ، گفت: به منظور حفاظت شخصی افراد ، سال جاری باید ضمن عمل به مصوبات ستاد ملی کرونا با فاصله گذاری اجتماعی از ازدحام و تجمعات جلوگیری کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نظارت های بهداشتی را در عید قربان برای پیشگیری از بیماری های انسان و حیوان در استان داریم، اضافه کرد: 800 عامل بیماری زا عفونی قابل انتقال به انسان وجود دارد که منشاء نیمی از آن ها می تواند حیوان باشد.

وی با بیان اینکه کشتار غیرمجاز به عنوان خط قرمز اداره کل دامپزشکی است و به شدت آن برخورد می گردد ، توضیح داد: تاکید داریم که از کشتار غیر مجاز پرهیز و ذبح حتما در کشتارگاه ها انجام گردد.

دکتر عاقبتی با اشاره به مشاهده مواردی از بیماری تب کنگو در استان گفت: ابن بیماری متاسفانه در دام به غیر از تبی مختصر و گذرا هیچ علامت دیگری ندارد اما اگر انسان با دام دارای کنه های تب خونریزی دهنده کنگو ، بدون ابزار حفاظت شخصی تماس پیدا کند، امکان ابتلای آن بسیار محتمل می گردد.

وی تب کریمه کنگو را بیشتر یک بیماری شغلی عنوان و توضیح داد: این بیماری برای عامه خطر ناک نیست چرا که نگهداری گوشت بین دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد و در یخچال به مدت 24 ساعت خطر ابتلا به این بیماری را از بین می برد.

مدیرکل دامپزشکی گیلان یادآور شد: در کشتارگاه ها نیز گوشت به مدت 24 ساعت در سردخانه ها نگهداری و سپس توزیع و عرضه می گردد.

دکتر عاقبتی مصرف گوشت بلافاصله پس از ذبح و در خارج از کشتارگاه ها را خطرناک عنوان و توضیح داد: متاسفانه نگرشی بین عامه مردم وجود دارد که گوشت در ییلاقات با کیفیت بهتریست از این رو گوشت در همان مکان ها ذبح و بلافاصله مصرف می گردد که این اقدام خطر ابتلا به بیماری ها مشترک بین دام و انسان را افزایش می دهد.

وی گفت: بیماری هایی که می تواند از این طریق به انسان منتقل گردد ، فقط تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیست و امکان سرایت بیماری هایی همچون سل نیز در این کشتارهای غیر مجاز وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی گیلان از شهروندان و گردشگران خواست تا از جاهای خارج از نظارت دامپزشکی و شرعی گوشت خریداری ننمایند.

دکتر عاقبتی در ادامه با اشاره به اینکه بدلیل محدودیت های اقتصادی همه استان را نمی توانیم از لحاظ سمپاشی تحت پوشش قرار دهیم ، توضیح داد: دامداران می توانند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از سمومی که قیمت آن قابل توجه نیست برای دام و صندلی آن هر دو هفته یکبار استفاده نمایند.

وی با اشاره به تصمیمات اخذ شده با توجه به شیوع بیماری کرونا گفت: سال جاری از مراکز خیریه همچون پرورشگاه مژدهی و آسایشگاه سالمندان خواستیم تا استحصال گوشت نذورات صورت نگیرد و نذورات فقط در حد نذر و فقط در حد کشتار باشد.

وی ادامه داد: البته ترجیح می دهیم که همان کشتار نیز در کشتارگاه ها انجام گردد.

به گفته دکتر عاقبتی ؛ سال جاری به منظور رفاه شهروندانی که نذوراتی دارند در کنار کشتارگاه مرکز خرید دام پیش بینی شده تا مردم بتوانند پس از خرید دام در کشتارگاه آن را ذبح نمایند که البته این اقدام در کشتارگاه با رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از ازدحام و به صورت نوبت دهی به افراد انجام خواهد شد.

وی گفت: به همین دلیل ، علاوه بر نماینده دامپزشکی، نماینده ای از مراکز بهداشت در عید قربان برای نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی حضور دارد.

به گفته مدیرکل دامپزشکی گیلان؛ برای سال جاری 22 اکیپ ثابت و 25 اکیپ سیار این اداره کل در مجموع 89 نفر شامل 30 دکتر دامپزشک، 43 بازرس گوشت و 16 ناظر شرعی در استان بر اقدامات کشتار و نذورات نظارت های لازم را در روز عید قربان انجام خواهند داد .

هر ساله با آغاز فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه کنگو (CCHF) فراهم می گردد، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوان است، با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسان ها نیز اتفاق می افتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی است.

بیماری تب کریمه کنگو اغلب در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده منتقل می گردد، هر ساله در گیلان تعدادی از افراد به این بیماری مبتلا می شوند، در این راستا نیروهای بهداشتی درمانی اقداماتی را با یاری دامپزشکی برای کنترل این بیماری انجام داده اند که با همکاری مردم، این اقدامات کامل خواهد شد.

این بیماری می تواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا به وسیله گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل گردد، بیشتر موارد این بیماری در افرادی دیده می گردد که با دام سروکار داشته اند زیرا بیماری تب کریمه کنگو به وسیله گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد می گردد.

راه دوم انتقال بیماری به وسیله تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری به وسیله تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاه ها یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابی ها ممکن است فرد را مبتلا کند؛ اگر از گوشت های مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نگردد، احتمال انتقال بیماری زیاد است.

دهم مرداد ماه مصادف با عید سعید قربان است.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران مردم دامهای نذری برای عید قربان را در کشتارگاه ذبح نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران مردم دامهای نذری برای عید قربان را در کشتارگاه ذبح نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید